Heb jij ook zo’n hekel aan wachten? Ga je dan ook die wachttijd opvullen met iets anders om niet gefrustreerd te raken? Dit is wat je beter kan doen voor je brein, volgens onderzoek.
Herken je dit?
🥱 Je computer gaat ineens updaten en je schrikt “neeee, niet nu”
🥱 Je zit op de tijd van je afspraak in de Teamsomgeving vooral tegen jezelf aan te kijken en ziet dat een zonnebankje nodig is.
🥱 Je wacht in de auto tot je partner eraan komt en denkt in tussentijd “schiet nou op”.
Het zijn van die wachtmomenten die vaak niet langer dan een of twee minuten duren. Situaties van ongeduld, want wachten is gewoon een ander woord voor geduld hebben.
Toch is het lastig.
Dat komt omdat je #brein zo’n wachtmoment afzet tegen een bepaald tijdsindicatie, een externe factor waar je geen invloed op hebt. Je hebt vaak wel een idee hoe lang iets zou moeten of mogen duren, maar als het langer duurt dan je verwacht word je ongeduldig.
Wist je dat er een fantastisch voordeel zit aan wachten? Het heeft een positief effect op je #geluk. Want volgens psychologisch onderzoek werkt het hebben van iets meer geduld voordelig tegen stress, kun je beter met frustraties omgaan en heb je een groter gevoel van welzijn.
Maar ja, hoe kan je je brein een handje helpen voor minder frustratie en meer geluk?
>> Als je de reden weet waarom je wacht, kun je langer wachten zonder gefrustreerd te raken. <<
Best simpel dus, je hoeft het je alleen maar te beseffen.
Even terug naar het voorbeeld van je computer, Teams en partner.
De wachtredenen: Eventuele bugs worden nu opgelost, je afspraak is vast en zeker online onderweg en zo wordt de persoonlijk geschreven verjaardagskaart niet vergeten.
Waar wacht je nog op? 😉