De 5 meest bizarre reacties van je brein die je kerst kunnen maken of breken
Gepubliceerd op: 24 dec, 2020

BREINWEETJE: De 5 meest bizarre reacties van je brein die je kerst kunnen maken of breken. 

Gewoon om je brein alvast een vrolijke kerst te geven.

1. Reduceer de Kerststress

De hersenen van vrouwen staan meer onder druk met #kerst. Dit komt omdat ze meerdere ‘kersttaken’ op zich nemen. Te herkennen aan het feit dat de praatfunctie van je brein extra wordt gestimuleerd. Want door meer te praten is die extra stress weer te reduceren.

 

2. Verminder de Kerstkilo’s

We eten met kerst meer en dat willen ook graag weer snel kwijt. Je #brein reageert positief op kaneel. En dat is goed voor je stofwisseling. Gebruik de geur van kaneel of verwerk kaneel in het eten.

 

3. Voorkom de Kerstruzie

Teveel eten, drinken en vermoeidheid zorgen eerder voor verhitte gesprekken. Onderzoek vertelt dat een op de drie Engelsen om 16.17 uur op Eerste Kerstdag een woede-uitbarsting krijgt, oppassen dus.

 

4. Voed de Kersthormonen

Maak jij een gerecht met sinaasappels, citroen of mandarijn? Dan zorg je automatisch voor een ontspannen reactie in het brein van je gasten. Je hypothalamus, deel waar je hormonen zitten, gaat minder stress produceren.

 

 

5. Help de kerstgast

Het brein van een zenuwachtig iemand reageert extra wanneer die persoon met zijn rug naar een open deur of groot raam zit. Je ziet dan gevaar dat van achter komt niet aankomen.

 

 

Ik wens je een geweldig mooie en fijne kerst!