Drie breinvriendelijke excuses om je werk moeiteloos te laten liggen
Gepubliceerd op: 3 jul, 2022

Gebruik een van deze drie breinvriendelijke excuses om taken zonder schuldgevoel te laten liggen tot na je vakantie 😉

 

Probeer jij ook alles zoveel mogelijk in de laatste week voor je vakantie af te ronden, zodat je tot de laatste minuut stress hebt? Lees dan direct verder 👇🏼

Vandaag draaien we het om. #Neuromarketing kun je ook gebruiken om die laatste dagen voor je vakantie juist relaxed door te brengen en stressloos aan je vakantie te beginnen zonder dat je werk ‘af’ is of hoeft te zijn.

Je kent dat gevoel vast en zeker…

In de laatste dagen voor je vakantie wil je nog even alle mail afwerken, even dat ene stuk afmaken, even die vragen nog beantwoord krijgen.

Want dan pas kun je met een goed gevoel op vakantie, toch?

De praktijk is grilliger: je begint die laatste dagen vroeger en werkt tot laat door. Uiteindelijk is nog niet alles af en begin je gestresst aan je vakantie. Of erger nog…je besteedt er nog een vakantiedag aan.

Zeg nou zelf…moest het allemaal VOOR je vakantie af?


Dat geloof ik niet.


Een succesvolle charismatische CEO zei ooit tegen mij: “Chantal, er is niks dat écht niet tot morgen kan wachten”. Dus ook bij jou kan het best wachten tot na je vakantie.

Drie breinvriendelijke excuses

Vind je dat toch een beetje spannend? Dan krijg je drie perfecte excuses voor je brein om taken met een gerust hart te laten liggen.

🧠 𝐒𝐭𝐞𝐥 𝐞𝐞𝐧 𝐭𝐚𝐚𝐤 𝐮𝐢𝐭
Twijfel je of je die ene taak nog af kan ronden voor je vakantie, laat hem dan liggen. Onafgeronde taken blijven in je hoofd zitten waardoor je probeert het toch op een of andere manier te fixen. Liever uitstellen dan eraan beginnen en niet afmaken is dus beter voor je brein.

🧠 𝐆𝐞𝐞𝐟 𝐣𝐞 𝐛𝐫𝐞𝐢𝐧 𝐡𝐞𝐭 ‘𝐮𝐢𝐭𝐬𝐭𝐞𝐥-𝐞𝐱𝐜𝐮𝐮𝐬’
Wanneer je steeds tegen jezelf zegt “ik moet dit werk afkrijgen” blijft je brein je er steeds aan herinneren, puur omdat het dit ziet als een afspraak die je met jezelf hebt gemaakt. Door het te vervangen door: “Ik ga dit werk na mijn vakantie oppakken” geef je je brein een geweldig excuus dat het jou met rust mag laten.

🧠 𝐌𝐚𝐚𝐤 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐟𝐭𝐞𝐫-𝐯𝐚𝐤𝐚𝐧𝐭𝐢𝐞-𝐭𝐨-𝐝𝐨-𝐥𝐢𝐬𝐭
We blijven ons zorgen maken over werk dat niet af is, dat zag je hierboven al. Wanneer je in je hoofd een plan maakt in de vorm van een to-do-list breng je je brein richting het einddoel en dat is voldoende om het los te kunnen laten. En je hebt meteen een goede start na je vakantie.

Jouw breinexcuus to-do-list voor je laatste werkweek tot je vakantie:
>> kies welke taken je uit kunt stellen tot na je vakantie <<
>> herhaal jouw ‘uitstel-excuus’ tegen jezelf <<
>> zet alles wat je niet af krijgt op een after-vakantie-to-do list <<

Geniet van een relaxte start van je vakantie!

#chantalvandenberg #productiviteit #tipsforsuccess #stressvrij