Hoe Einstein jouw dag verandert
Gepubliceerd op: 18 mei, 2015

Hoe is jouw (werk)dag vandaag begonnen? Goed of ging het niet helemaal zoals je wilde?

De start van je dag heeft veel impact op de rest van je dag. Niet alleen op jou maar ook iedereen om je heen. Dat is niks nieuws alleen….sta je daar wel eens bij stil?

Ritme

Iedere dag heb jij je eigen ritme. Voor iedereen kan dat ritme er anders uitzien. En als dat ritme wordt verstoord, dan worden we daar niet blij van. Gevolg: jij bent anders, doet anders, communiceert anders en daardoor heeft dat impact op iedereen die die dag met jou in contact komt.

Denk nu even terug aan jouw ritme van vanochtend en zie het nog even voor je. Van het moment dat je wakker werd, tot aan nu. Wat deed je, in welke volgorde, ben je iets vergeten, waar genoot je van?

Wist je dat bij ieder mens in 99 % van de tijd er een gezamenlijk element in dat ritme zit? Of je nu:

  • vanuit huis werkt
  • vanuit een kantoor werkt
  • in een fabrieksomgeving werkt
  • in de buitenlucht werkt
  • onderweg bent voor je werk
  • op zoek bent naar werk of
  • geniet van het leven.

Weet je het al?

Juist dat ene zeer belangrijke element zorgt voor energie op die dag. Als dit element dus niet in je ritme zit, dan weet je dus dat je dag minder fijn zal zijn. Want energie hebben we nodig om de dingen te doen die we willen doen.

Maar, er zijn nog veel meer positieve aspecten verbonden aan dat ene element. Dit komt omdat de adenosine receptoren in je hersenen verbonden worden, er meer adrenaline vrijkomt en de neuronen aan het werk gaan doordat je serotonineniveau stijgt.

Gevolg: meer energie, een beter zicht, spieropbouw en afbraak van vet in je lichaam. De basis van een fijne dag dus.

Maar iedereen is anders, we willen allemaal onze eigen keuze. Ook al is het element hetzelfde, als je geen keuze hebt of het voldoet niet aan jouw verwachtingen, dan is het effect er niet.

Einsteins formule

Dat zeer belangrijke element kan beschreven worden via Einsteins formule. Zelfs hij wist het al.

In deze video vraag ik Peter van Dongen naar dat belangrijke element en hoe hij mensen op deze wijze elke dag een fijne dag bezorgt.

Mocht je het element dus nog niet in je ritme zit, dan kun je je dag vandaag nog goed maken, door het NU te gaan doen. Ik wens je een fantastische dag vandaag!

ps. Oh ja, de uitkomst van de formule: Energy = My C….. (de uitkomst van de C hoor je in de video)