Hoe lees je iemands reactie als die een mondkapje draagt
Gepubliceerd op: 3 jun, 2020

Mondkapjes, je kunt er niet omheen. Nu nog bijzonder in het straatbeeld, vanaf 1 juni a.s. in ieder geval te zien in elke bus en trein. Hoe weet je nu wat iemands reactie is als die een #mondkapje draagt en je gezicht dus voor de helft is bedekt?

De emotie die iemand voelt wordt vertaald in een gezichtsuitdrukking. En je #brein kijkt voor het interpreteren van de reactie dus als eerste naar het gezicht.

Hoe weet je nu of iemand met een mondkapje blij, verbaasd of boos is? Speciaal voor jou om het verschil te kunnen zien: drie emoties met/zonder ingeplakt kapje.

Drie emoties uitgelegd:

Blijheid: de makkelijkst herkenbare reactie. Kijk naar de spiertjes onder de ogen want die knijpen samen wanneer je blij bent.

Boosheid: er ontstaan twee lijntjes tussen je wenkbrauwen en je ziet dat je oogleden wat samengeknepen worden.

Verbazing: is te zien aan je wenkbrauwen, je ziet dat aan de halve maantjes die ze vormen.

 

 

In mijn lezingen is dit een favoriet onderdeel. Bij een emotie weet je dus hoe het brein denkt en ik vertel dan hoe je die kan oproepen via technieken. Want dan volgt pas de beslissing.

Mijn lezingen geef ik zowel online via livestream en in kleine groepen tot 30 personen tot 1 juli 2020 en tot 100 personen tot 1 september 2020 . -> www.sprekerchantal.nl/lezing

Ideaal voor jou om nu op een inspirerende manier aandacht te geven aan #samenwerken of #leiderschap?

#sprekerchantal #breinspel