Dit is waarom je zo vroeg met kerst wil beginnen
Gepubliceerd op: 12 nov, 2023

Waarom wij mensen die in oktober met kerst beginnen zo vreemd vinden

BREINWEETJE: Heb jij je kerstboom al staan? Gekke vraag zou je denken, het is 12 november Chantal! Toch niet, lees snel verder, dan ontdek je het. 👇

 

Dat jij en ik op tijd beginnen met het plannen van een bruiloft of verbouwing dat snapt iedereen.

 

Maar iemand die al in oktober met kerstvoorbereidingen begint terwijl de rest bij wijze van spreke nog in een korte broek rondloopt, dat is toch hoogst raar?

 

Koen Wijn van Omroep Brabant heeft zo’n collega met een kerstfetish zoals hij het zelf noemt en vroeg zich af:

 

>> 𝐖𝐚𝐭 𝐳𝐞𝐠𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐢𝐞𝐦𝐚𝐧𝐝𝐬 𝐤𝐚𝐫𝐚𝐤𝐭𝐞𝐫 𝐚𝐥𝐬 𝐣𝐞 𝐚𝐥 𝐢𝐧 𝐨𝐤𝐭𝐨𝐛𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐠𝐢𝐧𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐞 𝐤𝐞𝐫𝐬𝐭𝐯𝐨𝐨𝐫𝐛𝐞𝐫𝐞𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧?<<

 

In zijn ochtendshow Wakker gaf ik vanuit #neuromarketing en #behavioralscience het antwoord.

 

Er zit altijd een diepere laag onder wat we doen en waarom we het doen. Zo ook met de Kerst Vroege Vogels. De redenen waarom zij zo vroeg al met kerst starten zijn divers.

 

Zo zijn er de:

 

🎄 𝐊𝐞𝐫𝐬𝐭𝐠𝐞𝐳𝐞𝐥𝐬𝐜𝐡𝐚𝐩𝐬𝐝𝐢𝐞𝐫𝐞𝐧

Ze doen vanaf nu tot kerst niets liever dan kerstliedjes draaien, weekenden lang tafelen met vrienden en liefst ook elke week een kerstborrel op kantoor

 

🎄 𝐊𝐞𝐫𝐬𝐭𝐜𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐞𝐯𝐞𝐥𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧

Zij zijn superenthousiast om hun nieuwste ultieme versiering voor de voortuin te gaan bedenken of nu alvast gaan knutselen om straks de prijs van de mooiste kerstkaart te scoren.

 

🎄 𝐊𝐞𝐫𝐬𝐭𝐬𝐭𝐫𝐞𝐬𝐬𝐯𝐞𝐫𝐦𝐢𝐣𝐝𝐞𝐫𝐬

Mensen die de stress van last-minute kerstinkopen willen vermijden beginnen liever vroeg of willen zeker zijn dat ze alle cadeaus van hun lijstje ook echt hebben als het kerst is.

 

🎄𝐊𝐞𝐫𝐬𝐭𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭𝐢𝐞𝐥𝐨𝐯𝐞𝐫𝐬

Je familie of vrienden hebben kerst als traditie ingevoerd en iedereen begint al half oktober, dus ja, ook jij wordt als het ware meegesleurd in hun liefde voor kerst en begint al vroeg.

 

🎄 𝐊𝐞𝐫𝐬𝐭…

Ja deze … is de allerfijnste invloed waarom Koen collega Mark zo vroeg met kerst begint en heeft alles met je brein te maken. Oh ja, mensen die van Lego en pretparken houden die hebben hetzelfde effect. Welke dat is, hoor je op 4:50 van het interview:

 

𝐉𝐨𝐮𝐰 𝐭𝐲𝐩𝐞 𝐛𝐫𝐞𝐢𝐧 𝐰𝐞𝐭𝐞𝐧?

Karaktereigenschappen kennen is cruciaal bij elke vorm van communicatie. Daarom staat in mijn boek Breinspel een breintest zodat je bijvoorbeeld hoe je aan iemands bureau kunt zien op welke wijze hij/zij besluiten neemt. Nieuwsgierig naar je eigen profiel: die krijg je er gratis bij!

 

 

ps. ik ben benieuwd. Herken jij je in een van de kersttypes?

 

#chantalvandenberg #breinspel