Welk voordeel er in jouw naam schuilt
Gepubliceerd op: 1 okt, 2023

Dit zegt jouw naam over je carriere, geld en liefdesleven.

BREINWEETJE: Wist je dat je naam meteen vertelt of je een goede carriere krijgt, miljonair wordt of geliefd bent?

En dat Willy & Rene van de Kerkhof hier mee te maken hebben? Omroep Brabant interviewde mij hierover + 5 tips hoe jij dit Naam-principe in je voordeel gebruikt 👇🏼

 

Oud voetballers Willy en Rene van de Kerkhof werden steevast aangekondigd als Willy en Rene en niet andersom. Waarom is dat eigenlijk? Dat vroeg Demi Van Rooij zich af voor de ochtendshow bij #omroepbrabant

 

Hier lees je hoe het komt en wat dat dan weer te maken heeft met jouw carriere etc. En hoe je dit Namen-principe ook in je bedrijf in je voordeel laat werken.

 

𝐖𝐢𝐥𝐥𝐲 𝐞𝐧 𝐑𝐞𝐧𝐞 𝐯𝐨𝐥𝐠𝐨𝐫𝐝𝐞

Neurowetenschappelijk onderzoek laat zien dat je een voorkeur hebt voor klanken die gemakkelijk uit te spreken zijn. Denk aan namen die beginnen of eindigen met klanken die we met de voorkant van onze mond vormen.

 

Je gebruikt dit gemak ook voor het kiezen van een volgorde van namen, waardoor je dus sneller kiest voor de Willy en Rene versie in plaats van andersom.

 

🤔 Zijn er nog meer van dit soort bijzonderheden als het om namen gaat?

 

Jazeker!

 

Dit is de impact van namen en hoe jij ze in je voordeel kan toepassen.

 

 

𝐉𝐞 𝐧𝐚𝐚𝐦 𝐛𝐞𝐠𝐢𝐧𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐞𝐞𝐧 𝐀 𝐳𝐨𝐚𝐥𝐬 𝐀𝐧𝐧𝐞 𝐨𝐟 𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞

Lucky you! Dan heb je dubbel geluk. Dit is alvast je eerste voordeel. Mensen met een A worden je vaker gekozen puur omdat je voorin in het alfabet staat.

 

👉 Merknaam nodig? Laat hem gerust beginnen met een A

 

 

𝐊𝐨𝐫𝐭𝐞 𝐧𝐚𝐚𝐦: 𝐁𝐞𝐫𝐭 𝐨𝐟 𝐁𝐞𝐚

Dan maak je impact! Kortere namen worden vaak als krachtiger en aantrekkelijker beschouwd, terwijl langere namen als meer formeler worden waargenomen.

 

👉 Nickname nodig voor je dateprofiel? Kort je eigen naam in 😉

 

 

𝐈𝐬 𝐣𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐚𝐦 𝐁𝐚𝐤𝐤𝐞𝐫 𝐨𝐟 𝐒𝐦𝐢𝐭

Dikke kans dat jij heel goed bent in het maken van iets. Heel vroeger werden koppelingen gemaakt tussen namen en het beroep dat je had.

 

👉 Persona nodig voor een doelgroep vaklieden? Geef die de achternaam van een beroep dat geassocieerd wordt met handwerk.

 

 

𝐌𝐢𝐥𝐣𝐨𝐧𝐚𝐢𝐫𝐬𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧!

Ben jij iemand zoals Johan, Janneke of Jeroen? Gelukvogel! Omdat jouw naam ook begint met een J, heb je 3 x meer kans om miljonair te worden dan de andere letters.

 

👉 Voor je kind een glorieuze toekomst? Dan weet je welke beginletter je het beste kan kiezen

 

 

𝐄𝐢𝐧𝐝𝐢𝐠𝐭 𝐣𝐞 𝐧𝐚𝐚𝐦 𝐨𝐩 𝐞𝐞𝐧 𝐀 𝐨𝐟 𝐞𝐞𝐧 𝐚𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐤𝐥𝐢𝐧𝐤𝐞𝐫 𝐳𝐨𝐚𝐥𝐬 𝐁𝐢𝐚𝐧𝐜𝐚, 𝐉𝐚𝐧𝐧𝐞𝐤𝐞 𝐨𝐟 𝐎𝐭𝐭𝐨?

Mensen met namen die eindigen op een klinker worden eerder gezien als vriendelijk en toegankelijk. Dus Anna heeft dubbel geluk!

 

👉 Hou je van goede samenwerking? Zorg dan dat er iemand in je team zit met een klinker aan het einde

 

In het interview van omroep Brabant hoor nog een aantal andere interessante weetjes, hier kun je het terugluisteren:

 

ps. Ik ben benieuwd: bij mij is het Johan en Chantal, hoe zit het bij jou?

 

In mijn lezingen over Neuromarketing kijken we altijd naar wat iets makkelijker maakt voor anderen om te doen. Zo help je je collega, klant, directeur om een keuze te maken. Heb jij een onderwerp waar mensen niet direct om staan te springen of wil je dat ze meedoen? Laat mij ze inspireren en meteen een klein duwtje in de rug geven via een lezing:

 

 

#chantalvandenberg