Hoe een blauwe zee je helpt als iets niet lukt
Gepubliceerd op: 10 okt, 2021

Wanneer was jouw laatste …block? Zo’n moment dat je weet dat aan iets moet werken, maar het gewoon niet uit je vingers komt? Dat je al drie keer opnieuw begonnen bent, tig andere dingen hebt gedaan in de hoop dat het daarna wel zal gaan lukken?en je deze klassieker? Iemand vraagt je een pen te kiezen.

 

En dan het onvermijdelijke moment dat je achter die pc zit en het nu écht moet gaan gebeuren? Dan heb je dus een …block te pakken.

Blocks zijn in diverse soorten. De Writersblock is de bekendst. Wat denk je van deze? 👇🏼

Een Creativiteitsblock, een Productiviteitsblock, een Belblock, een Mailblock, een Moeilijke-boodschap-block… een Samenwerkingsblock etc.

En heb je er eentje gehad afgelopen week? Hier kwamen ze de afgelopen 5 weken allemaal voorbij. Je mag het zien als een pauzestand van je #brein.

Blij word je niet van zo’n pauzetoestand, toch? De deadline loopt gewoon door.

 

 

Hoe haal je je brein uit de pauzestand en heb je meteen resultaat?

Browsend door mijn database aan onderzoeken, ideeën en learnings ging ik op zoek naar hulp voor mijn blocks.
En dan kom je oplossingen tegen waarvan je denkt… zou dat écht werken? Oke, het is onderzocht en bewezen dat het werkt, het voelt alleen gek.

Toch ben ik het gaan testen. Wat ik heb gedaan heeft allemaal te maken met blauw.

 

 

Wanneer ik een block had gebruikte deze blauwe toepassingen:

 

🟦 Kijken naar een youtube filmpje van ruisende zee. Volgens klinisch psycholoog Shuster verandert staren naar de oceaan de frequentie van onze hersengolven en brengt het gevoelens van kalmte en vrede
➡️ weg stressmoment.

🟦 De Blauwe hoed uit de Zes-Hoedentechniek toepassen dwz je kijkt vanuit een ander perspectief naar een probleem. In dit geval ga je breder kijken. Wat zijn alle mogelijke oplossingen? En wat is dan de beste oplossing?
➡️ Zo kwam ik bij dé perfecte oplossing en had ik meteen nog tig alternatieven 😁

🟦 Omgeef jezelf met blauw, het helpt je productiever te zijn. Dus blauw shirt en broek aan, blauwe mok en blauwe map op tafel. Want volgens de kleurenpsychologie hebben kleuren effecten op je stemming, emoties en gedrag.
➡️ Bizar maar wat ging ik vooruit, heerlijk!

🟦 De associatie van blauw gebruiken. Blauw past goed bij mannen, voordelen, iets leuk vinden en onderhandelen. Dus met een blauwe pen heb ik deze woorden een aantal keren op een vel papier geschreven zodat mijn brein ze zou gebruiken als associatie bij het mailvoorstel wat ik ging schrijven.
➡️ Offerte akkoord!!

Na deze fieldexperimenten weet een ding zeker: hoe gek ze ook zijn, ze werken!!
Dus als het bij mijn brein werkt, dan is er een hele grote kans dat het bij jou ook zo werkt. Probeer er eens uit, net zoals ik dat heb gedaan.

En geef jezelf dan een bedankje dat je weer iets in je schatkist aan mogelijkheden hebt om toe te passen.😁

 

Wil je meer leren hoe je Neuromarketing kan gebruiken in je voordeel? >> Neem dan een kijkje in de Neuromarketingshop: 

 

 

#chantalvandenberg #neuromarketing #neurowetenschappen #positievepsychologie