Hoe een lunchbroodje jouw dagelijks succes bepaalt
Gepubliceerd op: 6 jul, 2015
Neuromarketing Chantal van den Berg broodje

Heb je je wel eens afgevraagd welke impact dit broodje heeft op jouw resultaat van vandaag?

Die impact is groot.

Veel groter dan je zou verwachten. Heb je je lunch van vandaag al op, of ga je straks nog? In beide gevallen zou ik toch maar even verder lezen.

Je hebt er vast nooit bij stilgestaan dat een broodje verantwoordelijk is dat jij vandaag rustig en zelfverzekerd overkomt.

Is dat belangrijk voor mij dan? Jazeker, want wij nemen namelijk eerder iets van mensen iets aan als zij rustig en zelfverzekerd overkomen. Ook jij 🙂

Dit komt omdat je hersenen worden gevoed door wat je eet en zij sturen deze emoties door aan alles in je lichaam. En dat ziet en voelt degene waarmee jij vandaag spreekt. Vanuit Neuromarketingperspectief heeft dat deze gevolgen.

Nerveus

Let maar eens op jezelf. Wat doe jij als je nerveus bent? Precies, dat kun je herkennen aan je lichaam en hoe jij acteert. Jouw emoties zorgen ervoor dat dit in elke cel, spier en orgaan tot uiting komt. Nerveuze mensen lopen meer stijfjes en zullen daardoor meer lichamelijke en psychische spanningen hebben. En dat merkt de ander dus.

Zelfverzekerd

Het gevolg van het nerveus zijn is dat je de ander het gevoel geeft dat jij jezelf niet onder controle zou hebben. Ook dat is niet zo erg, maar wel als je weet dat wij mensen ons aangetrokken voelen tot mensen die zelfverzekerd overkomen, In dit geval zorgt nervositeit dus voor een vermindering van het zelfvertrouwen.

Je zal maar net vandaag een grote order willen sluiten of een moeilijk gesprek met iemand aanmoeten…

Maar gelukkig is er de meest simpele oplossing ever!

Het zit namelijk zo: Het hormoon adrenaline zorgt in je hersenen voor het aanzetten van de vlucht/vecht knop (de amygdala) die vervolgens jouw nerveus maakt. Als je nerveus bent dan vergeet je snel te eten of je eet het verkeerde. Met als gevolg dat je bloedsuikerspiegel wordt verlaagd en je lichaam dat weer moet gaan compenseren. Dat wil je dus niet…

Je geest kalm houden en je bloedsuikerspiegel reguleren, doe je door twee dingen te doen:

  • Iets eten waardoor je bloedsuikerspiegel niet te erg door wordt verlaagd;
  • Ervoor te zorgen dat je een kleine maaltijd eet.

Een goed broodje bij de lunch kan je dus al helpen om rustig en zelfverzekerd over te komen, omdat dit ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel normaal blijft en er geen adrenaline wordt aangemaakt.

Dat is ook de reden dat ik eigenaar Peter ter Haar van Kaatje Jans Geldrop heb geïnterviewd in de serie “Bedrijven op Groeigolven”.

Hij zorgt er namelijk dagelijks voor dat de medewerkers van bedrijven rond Geldrop succesvol kunnen zijn. Daarnaast heeft hij twee speciale manieren waarop hij dat doet. In deze video ontdek je ze.