Welke Zoom/Teams achtergrond kun je het beste gebruiken?
Gepubliceerd op: 20 feb, 2022

Ken je deze klassieker? Iemand vraagt je een pen te kiezen.

BREINWEETJE: Heb je enig idee of de soort achtergrond die jij bij Zoom of Teams tijdens een verkoopgesprek, meeting of sollicitatiegesprek gebruikt invloed heeft op de uitkomst? Wat denk jij? Geef je antwoord in de poll.at niemand je vertelt, is dat jijzelf een veel grotere rol speelt bij die keuze dan de pen zelf.

 

In deze post lees je het verrassende antwoord 👇🏼

Wat veel mensen niet weten is dat #Neuromarketing ook kijkt naar de invloed die de omgeving op iemand heeft. Nu Zoom en Teams blijvertjes zijn, is het van belang te weten of je achtergrond je een handje kan helpen of juist niet.

In een onderzoek hierover keek men naar het effect van de achtergrond op de beoordeling van iemands persoonlijkheid bij sollicitaties. Ze gebruikten het Big Five (OCEAN) model om de uitkomsten te meten. OCEAN staat voor openheid (O), Zorgvuldigheid (C) Extraversie (E), Vriendelijkheid (A), emotionele stabiliteit (N).

Een poll onder mijn 8K netwerk op LinkedIN onthulde deze antwoorden:

En het klopt! 

 

De resultaten uit het onderzoek geven aan dat een boekenplank of schilderij invloed heeft hoe je persoonlijkheid wordt ingeschat. Dit zijn ze:

🏞 Een schilderij of een boekenplank op de achtergrond geeft je een betere score op de N. Je wordt stabieler en emotioneel veerkrachtiger ingeschat.

📚 Een (virtuele) boekenplank geeft je een betere score op de C. Hierdoor pakt het je vermogen om te kunnen plannen en het omgaan deadlines in je voordeel uit.

>> Conclusie: je achtergrond doet er veel meer toe dan je zou verwachten!! <<

📣 Tip:
Wanneer je dus een belangrijk gesprek hebt waar het om jou als persoon gaat, gebruik dan een schilderij of een boekenplank op de achtergrond voor een extra positief effect 😁.

🧠 Elke week deel ik van dit soort interessante breinweetjes waar jij jouw voordeel uithaalt. Voel je vrij om met mij te connecten om op de hoogte te blijven.