Zo worden je e-mails wel gelezen
Gepubliceerd op: 13 apr, 2024

Zo krijg je direct antwoord op je mail

 

BREINWEETJE: Eindelijk zag ik de simpele oplossing om in 1 keer van de grootste frustratie rondom e-mail af te komen. Hoe kon het zijn dat ik dat niet eerder zag… Daarom deel ik hem graag met jou 😁

Niets is zo frustrerend als iemand die jouw mail negeert. Je gewoon laat wachten totdat je een reminder stuurt. En terwijl jij écht op het antwoord wacht, maar die reactie niet, later of zelfs nooit komt.

🙄 Jij weet dat jouw boodschap belangrijk is en erom vraagt om gelezen te worden.

Of het onderwerp van jouw mail nu een werkvraag, een offerte, een aanbieding of een compliment is.

Je bent slim en hebt al geoefend met andere teksten in de onderwerpregel, een ander tijdstip of zelfs naam van de afzender, maar ook dat leverde niets op.

Gelukkig is er die ene simpele aanpassing vanuit neuromarketing die je snel over het hoofd ziet om jou en mij daar een handje bij te helpen.

𝐈𝐧 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐬𝐥𝐢𝐝𝐞𝐬𝐡𝐨𝐰 𝐨𝐧𝐭𝐝𝐞𝐤 𝐣𝐞:
🤩 Hoe een Japanse medewerker dé oplossing voor dit probleem bedacht
🤩 Hoe Airbnb, Duolingo en Linkedin het nu succesvol gebruiken
🤩 Hoe jij het vertaalt naar je eigen werk en vanzelf meer reacties krijgt


𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐤𝐞𝐲𝐧𝐨𝐭𝐞!
Heb je al eens gedacht om dit soort kleine aanpassingen die je extra voorsprong geven te delen met je team of medewerkers? Een Neuromarketing lezing van mij heeft die inhoud en is altijd praktisch, wetenschappelijk onderbouwd. Superhandig dus om in je dagelijks werk voordeel van te hebben. Of het nu om onderwerpen rondom samenwerking, leiderschap of zoals hier om communicatie gaat.

Zo krijg je direct meer inspiratie

 

BREINWEETJE: Wist je dat deze verrassend eenvoudige tool je direct nieuwe inspiratie geeft op je werk wanneer je even vastloopt, waar je alleen je handen en 1 minuut voor nodig hebt? Tip nummer 3 is hilarisch leuk, duik er snel in

 Niks is zo frustrerend als je vingers blijven hangen boven het toetsenbord omdat je even bent vastgelopen.

Je brein in super denkmodus, en niet goed weet wat te typen voor je nieuwe post of hoe je je e-mail het beste kunt aanvliegen.

Herkenbaar? 🤔

Vanuit de neurowetenschappen weten we dat een herhalende taak, waarbij je gedachten volledig afleidt van het probleem waarmee je worstelt, de key is om je brein even ‘off-line’ te laten gaan om daarna weer top te kunnen presteren.

Het punt is alleen dat we vergeten zijn hoe we onszelf die inspiratie kickstart kunnen geven en dat we dit soort tools zelf in onze handen hebben.

Heel simpel: laat je handen even ander werk doen!

𝐖𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐡𝐞𝐭 𝐠𝐞𝐡𝐞𝐢𝐦 𝐯𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝟏𝟎 𝐯𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬?
👐 Mentale Rust
Je bent voortdurend je brein aan het gebruiken. Door een handmatige taak tussendoor te doen geef je je brein een productieve herstelpauze.

👐 Probleemoplosser
Wanneer je even met je handen bezig bent, blijft je brein op de achtergrond werken aan het zoeken naar een oplossing voor je probleem, zonder dat je je daar bewust van bent. Dubbele winst dus.


Maar ja, hoe doe je dit dan op je werk wanneer je handen voornamelijk op het toetsenbord gefocused zijn?


👉 Laat de volgende keer dat je je vingers boven het toetsenbord blijven hangen de trigger zijn om een van deze handactiviteiten uit te gaan voeren.


𝟏. 𝐃𝐞 𝐖𝐞𝐫𝐤𝐩𝐥𝐞𝐤 𝐨𝐩𝐟𝐫𝐢𝐬𝐬𝐞𝐫
👋 Ruim je bureau een beetje op, verplaats wat papier en bakjes of geef je ladekast een snelle herinrichting.

𝟐. 𝐃𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐭𝐢𝐞𝐯𝐞 𝐏𝐚𝐮𝐳𝐞
👋 Pak een pen en papier en krabbel of teken iets, zonder er te veel over na te denken.

𝟑. 𝐃𝐞 𝐏𝐞𝐧𝐭𝐰𝐢𝐫𝐥
👋 De meest uitdagende versie: probeer een twirl met je pen te maken tussen je vingers. Fun gegarandeerd!


𝐙𝐞𝐭 𝐣𝐞 𝐡𝐚𝐧𝐝𝐞𝐧 𝐝𝐮𝐬 𝐢𝐧 𝐛𝐞𝐰𝐞𝐠𝐢𝐧𝐠
Je handen zijn dus heel krachtige instrumenten voor inspiratie en om een oplossing te krijgen voor een probleem. En een prachtige tool die je altijd bij de hand hebt, niets kost, elke dag kunt toepassen en met fantastische voordelen.


👍 𝐆𝐮𝐧 𝐣𝐞 𝐛𝐫𝐞𝐢𝐧 𝐯𝐚𝐧𝐝𝐚𝐚𝐠 𝐝𝐞𝐳𝐞 𝐡𝐚𝐧𝐝𝐢𝐠𝐞 𝐤𝐢𝐜𝐤𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭
Altijd komen dit soort simpele technieken terug in een neuromarketing lezing zodat je het direct zelf praktisch toe kan passen. Of het nu je handen, je woorden, een volgorde of een tekst is. Ze hebben allemaal een positief resultaat en zijn toepasbaar op elk vraagstuk. Gun je medewerkers of team zo’n inspiratie-moment.en een winterdip dus!