Het winnaarsgevoel als je je doel haalt: het mooiste gevoel dat er is
Gepubliceerd op: 15 jan, 2021

Het winnaarsgevoel als iets lukt? Zou je dat niet elke dag willen?

via GIPHY

Dit plaatje zegt alles. De reactie als iets lukt, dat winnaarsgevoel. Hoe vaak zou jij dit gevoel willen hebben als jij een doel bereikt? En.. hoe vaak heb je ze écht?

 

Doelen behalen geeft een boost
Een doel stellen en halen geeft je brein elke keer een boost. En dat is iets wat je #brein heel graag wil ontvangen. Dat komt omdat dit winnaarsgevoel je hele fysiek verandert.

Je gaat namelijk de hormonen testosteron en dopamine produceren die niet alleen je goed laten voelen maar ook meteen je motiveert en ervoor zorgt dat je een ander doel ook wil gaan halen.

Zorg dus dat je een doel hebt, want dan kan je ook het winnaarsgevoel ervaren!

 

Waarom we doelen niet halen
Het probleem bij doelen is dat we ze vaak niet halen, omdat we ze op de verkeerde wijze aan ons brein presenteren. Hierdoor stoppen we dus eerder, houden we ze niet vol en kunnen we geen focus erop houden.

Vanuit de #neuromarketing en #neurowetenschappen zijn er bewezen technieken hoe je deze problemen makkelijk kunt omzeilen, waardoor je dus veel vaker dit winnaarsgevoel krijgt.

 

Live keynote
Die technieken heb ik gebundeld in een keynote. Jij neemt een van je doelen en wij vertalen ze samen met de technieken zodanig dat jij het blijft volhouden en wint.

Meer info over de lezing lees je hier