Zorg dat je doel geen last heeft van het NSO-syndroom
Gepubliceerd op: 13 jan, 2021

Vertellen dat voornemens stranden of doelen niet gehaald worden is makkelijk. Bewijs genoeg. Vertellen waardoor het komt EN hoe het wel kan, dan gaan mijn ogen glinsteren. 

82 % zoekt naar dieet

Het is geen toeval dat 82% op 1 januari naar ‘dieet’ op Google zoekt. En ook niet dat jij aan het einde van deze maand de moed opgeeft. Het wordt veroorzaakt door automatische patronen in je #brein.

 

NSO-syndroom
De doelenkiller is het Next Shiny Object syndroom (NSO-syndroom). Je voelt je aangetrokken tot iets nieuws, gaat er achteraan en verliest de focus op je eigenlijke doel.
NSO’s verschijnen elke dag in je tijdlijn op Linkedin of in je inbox en hup je huppelt er achteraan.

Het NSO-Syndroom overkomt ons allemaal, mij ook. Nieuwe kansen zien en grijpen, geeft meer nieuwsgierigheid en interesse dan iets waar je al mee bezig bent. Voelt en ziet eruit als een doel, maar is afleiding. Een diamant die een gewoon stuk glas blijkt.

 

Hoe lukt het wel via Neuromarketing?
In mijn research kwam ik tot vier onderdelen die elk doel moet bezitten om je brein te geen last te laten hebben van het NSO-syndroom. Supersimpel maar die iedereen vergeet in te zetten. Ik heb een online lezing gemaakt omdat ik wil bewijzen dat het wel kan.

 

Live keynote over doelen makkelijker behalen

Live meekijken op donderdag 28/1 om 16.00 uur?

➡️ Hier lees je alle info over de keynote